fredag 30. september 2011

ORD OVER GRIND

 ORD OVER GRIND
  Halldis Moren Vesaas

Du går fram til mi inste grind,
og eg går óg fram til di.
Innanfor den er kvar av oss einsam,
og det skal vi alltid bli.

Aldri trenge seg lenger fram,
var lova som galdt oss to.
Anten vi møttes tidt eller sjeldan
var møtet tillit og ro.

Står du der ikkje ein dag eg kjem
fell det meg lett å snu
når eg har stått litt og sett mot huset
og tenkt at der bur du.

Så lenge eg veit du vil koma iblant
som no over knatrande grus
og smile glad når du ser meg stå her,
skal eg ha ein heim i mitt hus. 



tirsdag 27. september 2011

Blogg, blogg, blogg...

...eller bla bla bla om du vil. Jeg tenker at jeg burde komme med et blogginnlegg nå, men har faktisk ikke så mye å blogge om for å være ærlig. Er forskjølet og tappet for energi om dagen, så tida går med til jobb, familie-slaraffen-liv og litt studietid. Jeg har startet på høstens arbeidskrav nå, har hatt startvansker, men plutselig fikk jeg en ide, og var derfor i gang. Det er godt. Nå håper jeg uka går raskt, og at jeg blir frisk til helga...vil kose meg med mannen min og jenta mi.
Min tirsdagskveld videre vil inneholde Grey`s Anatomy før jeg legger meg.
God tirsdag, kjære dere...


Domkirkeodden, oktober 2008


tirsdag 20. september 2011

NEW YORK

Jeg har jo fortalt at jeg var i New York med ei venninne tidligere i september, her kommer en liten bilde serie fra turen. Ikke tipp topp bilder, men hadde bare med meg kompakt kamera på turen...men en smak av New York får man ved å se disse bildene.
Meg på Brooklyn Bridge. Det var varmt denne dagen, over 25 grader.

Central Park

Et merkelig orkester i China town.

Lower Manhattan fra toppen av Empire State Building

Det første bildet jeg tok da vi kom av toget. Høye bygninger!

China Town

Little Italy

Cupcakes på Magnolia Bakery

Pulitzer Fountain ved Central Park

Statue of Liberty

Time Square
 Håper dere likte bildene:)


lørdag 17. september 2011

GIVE AWAY FRA "GNIST"

Strikkedilla kommer som regle over meg på høsten, og sitter akkurat å strikker et snurreskjerf. På denne bloggen, får jeg masse inspirasjon, og hun har nå en give away - jeg skulle gjerne fått meg et sjal:)

JENTE DAG

I DAG HAR VI HATT EN SKIKKELIG JENTE DAG. INGEBORG, MARIA OG JEG. MARIA ER INGEBORG SITT SØSKENBARN SOM ER NØYAKTIG LIKE GAMMEL. DE TO JENTENE STORKOSER SEG I HVERANDRES NÆRVÆR. DE FNISER, LEKER, ERTER OG SLADRER AKKURAT SLIK SOM 3 ÅRINGER SKAL:)
VI BEGYNTE DAGEN MED Å VÆRE UTE. JENTENE HUSKET, LEKTE I SANDKASSA OG VAR I LEKESTUA, MENS JEG FIKK ÆREN AV Å VASKE ALLE VINDUENE...IKKE I LEKESTUA, MEN I BOLIGHUSET. GODT Å HA DET GJORT. VI SPISTE LUNSJ, OG DROG TIL BRUMUNDDAL PÅ BUTIKKEN - DET ER TROSS ALT LØRDAG, OG DET BETYR LØRDAGSGODT. NÅ VAR VI KOMMET TIL DAGENS HØYDEPUNKT, JA...FOR STORE OG SMÅ. VI DROG PÅ MAIHAUGEN Å SÅ PÅ DUKKETEATER OM ALBERT ÅBERG I REGI AV RIKSTEATERET...KJEMPE GØY!
VEL HJEMME, SOVNET DE TO SÅ GODT SOM BARE DET... TAKK FOR EN FIN DAG, JENTER!
Albert var morsom å se på, han skulle bare...

Koselige blomster med rene vinduer i bakgrunn;)



GIVE AWAY FRA ANNE "MINE HVERDAGER"

Mitt kjære søskenbarn, Anne har en fantastisk koselig blogg. Nå har hun give away, og jeg anbefaler alle en titt på hennes blogg:)




søndag 11. september 2011

11. september - ti år etter...

Jeg og ei venninne var i New York forrige helg, fra lørdag til onsdag. Vi hadde noen flotte dager, der vi fikk opplevd mye - vi så, luktet, smakte og følte på "The big apple". Det var veldig spesielt å besøke Ground Zero, det rørte meg å se bilder av de flotte menneskene som ble revet bort da Twin Towers ble kapret. Det var laget monumenter med navn, bilder og utstillinger fra den tragiske hendelsen. Det var et memorial senter som var laget til ti års "jubileet", men det var ikke åpent da vi var der. Regner med det er mange mennesker der i dag, ti år etter.

Blomster og lys

En del av den flotte minneveggen

Reklame for memorial-utstillingen

De har laget historien i bilder på denne flotte veggen

Veggen var stor, kanskje 3x15 meter.
 Stemningen på Groun Zero var helt spesiell, stille. Min venninne og jeg var også i Oslo etter 22. juli, og opplevde samme stillheten og stemningen der. Rørende. Mine tanker går i dag til alle de som mistet noen både 9. september 2001, og 22. juli 2011. Skal tenne lys i kveld.



lørdag 10. september 2011

På tyttebærtur med blåbærsmak.

Det er ei stund siden vi har vært på Åsta for å besøke min pappa Knut og stemor Berit, Hilde, Martin og hunden Trym. Sist vi var der, var faktisk 22. juli 2011. Ingeborg hadde vært på sommerferie på hytta på Skramstadsetra, og på radioen oppover da jeg skulle hente henne fikk jeg nyhetene om bomben i Regjeringskvartalet. På vei hjem igjen, kom også de forferdelig nyhetene om Utøya. Spesielt å tenke på.

Blåbær fant vi også på turen vår
I dag tok vi turen på Åsta igjen, med pakke til Hilde som akkurat har fylt år og med ei lita jente på 3 som gledet seg veldig til å se besemor og bestefar igjen. Vi var ute på tyttebær tur - kjempe koselig. Vi gikk ikke så lenge, men fant kanskje 6 liter.

Hilde, Ingeborg, Trym og pappa/bestefar

"Røsslyng"

I egne tanker

Ingeborg og tante


fredag 9. september 2011

Hjemmestrikket sitteunderlag

Etter noen dager siden forrige blogginnlegg, kommer her et innlegg som oser av stolthet. Jeg har strikket et sitteunderlag til Ingeborg som jeg ble så fornøyd med. Ja, for jeg er ingen strikkemester, nemlig - og det er alltid artig å fullføre et prosjekt for å si det sånn. Vi er en gjeng jenter som møtes for å strikke sammen i blandt, og det var der jeg fant inspirasjon til dette sitteunderlaget - ei der som strikket slike, og skulle lage maaaange for å bruke de til julegaver. En god ide spør du meg:) Flotte ikke sant?